Cağ Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 08 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 31 Aralık 2014, 11:50
Cağ Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yedi buçuk kg kemiklerinden
sıyrılmış koyun eti
Yarım kg soğan
3 çorba kaşığı karabiber
75 gram kalın tuz

Servis için:
Domates, sivri biber,
soğan, limon

Cağ Kebabı Yapılışı


ETLERİ döner etinden daha kalın olacak şekilde açın. Kalın tuz ile tuzlayıp bir gece bekletin. Soğanı rendeleyin ve karabiberle karıştırın. Etleri bu soğanlı karışıma bulayın. Küçük parçalardan başlayarak etleri şişe takın. Cağ kebap ocağında pişmeye bırakın. Kızarmaya başlayınca cağ denilen küçük şişlere saplayıp bıçak ile yatay olarak kesin. Kömür ızgarasında biraz daha pişirin. Domates, sivri biber, soğan ve limonla birlikte sıcak olarak servis yapın.