Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi

Giriş Tarihi 03 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:04
Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak

Garnitürlü Tavuk Sarma Yapılışı:

Tavuk göğüslerinin üzerine, tuz ve karabiber serpip garnitürleri tavuğun kenar kısmına yerleştirin. Tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın. Sardığınız bu tavuk göğsünü alüminyum folyo kağıdı ile kaplayın. Kenarlarını da sıkarak, her tarafının iyice kapalı olmasına dikkat edin. Tencerede bol su kaynatıp, alüminyum folyoya sarılmış tavukları bu suda haşlayın. Haşlama esnasında içine tuz, zeytinyağı ve sarmısağı ilave edin. Sonrasında haşlanmış tavukları folyodan çıkartıp dilimleyerek servis tabağına aktarın. Arzuya göre ketçap veya salçalı sosla servis yapın.

Detaylı tarifler için sofra.com.tr'yi ziyaret ediniz.