Süslü Fidoş Tarifi

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 15:36
Süslü Fidoş Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

500 gram kıyma,
1 adet soğan
1 demet maydanoz
500 gram patlıcan
2 adet domates,
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı su
Tuz,
Toz kırmızıbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Süslü Fidoş Yapılışı:

Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve toz kırmızıbiberi derin bir kaba alıp, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde köfteler hazırlayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, kuruladıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartın. Domatesi halka ve biberi de yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine köfte, patlıcan, domates ve biber olacak şekilde dizin. Köfte ve sebzeler bitene kadar işleme devam edin. Tereyağı ve salçayı bir tavada, kısık ateşte şöyle bir çevirdikten sonra suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra salçalı suyu yemeğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.