Etli Yaprak Sarma

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 12:49
Etli Yaprak Sarma

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Taze asma yaprağı
350 gram orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı salça
Bir buçuk çay bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Karabiber
Dolma baharatı

Sosu için:

2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1/4 limonun suyu
3-4 diş sarmısak
1 sıcak su bardağı su
Tuz

Etli Yaprak Sarması Yapılışı:

1 Asma yapraklarını tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar su ekleyerek, yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp, suyunu süzdürelim, bekletelim. Bir kaba kıymayı, salçayı, pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tereyağını, tuzu, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, yoğurarak karıştıralım. 2 Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyalım. 3 Sonrasında düzgünce saralım. Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya sıvıyağı aktarıp salçayı, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları, ve tuzu ekleyip yarım dakika kavuralım. Sonrasında sıcak suyu ilave edip, sosu bir taşım kaynatalım. 4 Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp, ağır ateşte pişirelim. Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.

Detaylı tarifler için sofra.com.tr'yi ziyaret ediniz.