Efe Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:12
Efe Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Hamur için:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
üç buçuk su bardağı un
İçine:
2 çay bardağı meyve şekerlemesi
2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı tozşeker
hindistancevizi
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine:
Çekilmiş fındık veya file fındık

Efe Tatlısı Yapılışı:

Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. ‹nmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Hazırlanan hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.