Küçük Köstebek Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:33
Küçük Köstebek Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Keki İçin:
------------
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya

KREMASI:
-----------
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti

Küçük Köstebek Pasta Yapılışı

Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız....kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur....Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız.....
Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim;Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz...Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz....Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz......Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin...Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır....Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz....Afiyet Olsun!!!