Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2015, 17:50
Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

500 gram kıyma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet ekmek hamuru
Tuz, karabiber, pulbiber
Börekleri kızartmak için: Sıvıyağ

Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Yapılışı:

İçine yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ekmek hamurlarını derin bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu tezgahın üzerinde merdaneyardımıyla açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp, elinizle bastırarak ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve 2 adet böreği önlü arkalı kızartın. Diğer börekleri de aynı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis yapın.