Portakallı Kalburabastı Tarifi

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:34
Portakallı Kalburabastı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı yağ (sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımı)
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
şerbet için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı taze portakal suyu

Portakallı Kalburabastı Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın. şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Portakal suyunu ekleyip, karıştırın ve soğutun. Yoğurt, yağ, şeker, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırın. Unu ilave edip, yoğurun. 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde oval hale getirin. Rendenin iri tarafına bastırarak veya bıçakla şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.