Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:14
Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Erişte için:
Yarım kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz

Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı konserve mısır
3-4 dal dereotu
Tuz

Erişteli Pirinç Pilavı Yapılışı:

Öncelikle erişteyi hazırlayın. Bunun için unu derin bir kaba alıp üzerine yumurta, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru açıp 2-3 cm'lik şeritler halinde kesin. Bir saat bekletip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Pilav için, tereyağını kızdırıp yıkanmış süzülmüş pirinci ve erişteleri üzerine ekleyin. 1-2 çevirip sıcak su ve mısırı ekleyin. Tuzu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp demlendirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın.