Güveçte Mantarlı Et Tarifi

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:16
Güveçte Mantarlı Et Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
250 gram mantar
2'şer adet domates ve sivri biber
5-6 adet kiraz domates
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 çorba kaşığı tereyağı

Güveçte Mantarlı Et Yapılışı

ARPACIK soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin