Soslu Dil Haşlama Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:20
Soslu Dil Haşlama Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet dana dili
Yeteri kadar su
1 çay bardağı sirke
2 adet patates
Tuz, tane karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Sosu için:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı su ve dil suyu karışımı
1 çay kaşığı hardal

Soslu Dil Haşlama Yapılışı

DİLİ derin bir kaba alın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ve 1 çay bardağı sirke ilave edip, bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyin. Kısık ateşte iki buçuk saat pişirin ve suyunu bir kaba süzün. Pişen dilin üzerindeki kabuğu soyun ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili, dilimleyin ve servis tabağına alın.
Patateslerin kabuğunu soyup istediğiniz şekilde doğrayarak, sıvıyağda kızartın. Sos için, tereyağını bir tavaya alın ve unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 defa çevirin. Su ve dil suyu karışımını ekleyin. En son hardalı da katıp, karıştırın. Hazırladığınız sosu dilin üzerine gezdirin. Kızarmış patatesle birlikte servis yapın