Galacoş Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:29
Galacoş Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg kavurma
2 su bardağı yeşil mercimek
1 kg galacoş
4 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 adet etsuyu tableti
4-5 adet tandır ekmeği
250-300 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı pulbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze sarmısak
4 diş sarmısak
Tuz, karabiber

Galacoş Yapılışı

Yeşil mercimeği 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın. Mercimek haşlanırken tandır ekmeklerini doğrayın. 30-35 cm çapındaki tepsiye dizin. Galacoşu biraz su ile kaynatıp, ılınınca dövülmüş sarmısakları koyun. 1 adet soğanı ince ince doğrayın. 150 gram tereyağında pembeleşene dek kavurun. İçine kavurma, yeşil mercimek, etsuyu tableti, kırmızı biber, karabiber, tuz ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. 1,5-2 su bardağı su koyup, 1-2 taşım daha kaynatın. Tandır ekmeklerini fırında 5 dakika kurutup, üzerine galacoşu dökerek, 5 dakika fırında pişirin. Daha sonra üzerine mercimekli harcı dökün. Kalan 3 adet soğanı da yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye dek kavurun. Mercimekli harcın üzerine gezdirin. Taze sarmısak ve maydanoz ile süsleyip, servis yapın.