Enginar Salatası Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 12:13
Enginar Salatası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 adet enginar
Yarım limonun suyu
1'er demet tere ve roka
1 çorba kaşığı rendelenmiş turp
1 çorba kaşığı kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı doğranmış zeytin
1 adet pancar
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Sosu için:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı limon suyu, tuz

Enginar Salatası Yapılışı

ENGİNARLARI temizleyip, limonlu tuzlu suda haşlayın. Roka ve tereyi kıyıp, salata tabağına alın. Üzerine turp, kapari ve zeytini ilave edin. Enginarları arzunuza göre doğrayıp salatanın üzerine yerleştirin. Pancarın kabuğunu soyup rendeledikten sonra salataya ekleyin. Maydanoz serpin. Mayonez, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.