Adana Kebap Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:17
Adana Kebap Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg yağsız dana bonfile
100 g kuyruk yağı
100 g kuzu boşluğu
2 adet soğan
1 adet maydonoz
İsot
Tuz
Karabiber

Adana Kebap Yapılışı

Dana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymaya baharatlarını atıp yarım saat yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanları rendeleyin ve maydonozları ince ince doğrayın. Soğanla maydonozu karıştırıp bir gün bekletin. Soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzün ve kıymaya ekleyin. Yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirin.
Etleri şişe takarken ellerinizi yağ ya da suyla ıslatın. Ayrıca etleri şişe takarken parçalamamaya dikkat edin. Şişi sağ avcunuzun içine orturtun ve eti dört parmağınızla yukarıdan aşağı doğru yayın. Grilliant'ı 5. seviyeye ayarlayın ve kebapları ızgaraya dizin, 5 dk. pişirin. İsteğinize göre ızgara domates, biber ve soğanla servis yapabilirsiniz.