Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi

Giriş Tarihi 27 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:48
Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet orta boy lahana
Yarım su bardağı ince bulgur
400 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Üzerine:

2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

Sumak suyu için:

1 su bardağı tane sumak
3 su bardağı su

Bulgurlu Lahana Sarması Yapılışı

Lahanayı yapraklarına ayırın. Hafifçe yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayıp kenara alın. İç harcı hazırlamak için, kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, salçalar, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Lahana yapraklarının damarlı kalın kısımlarını çıkarın. Büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup sarın ve düz bir tencereye yerleştirin. Tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, salça ve tuz ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup harcı sarmaların üzerine dökün. Tane sumak ve suyu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sumak suyunu süzüp sarmaların üzerine dökün. Tencereyi ocağa oturtun. 45-50 dakika pişirip servis yapın.