Yalancı Paça Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:13
Yalancı Paça Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 parça tavuk göğsü
4 su bardağı su, 1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1 dilim kızarmış ekmek
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kırmızıbiber, karabiber

Yalancı Paça Çorbası Yapılışı

TAVUK göğsünü suda haşlayın. Haşlama sırasında 1 çay kaşığı tuz ve yeteri kadar karabiberi ilave edin. Haşladığınız tavuk göğsü soğuduğunda, incecik didikleyip yeniden suya ilave edin. Dövülmüş sarmısağı da tavuk suyuna ekleyip karıştırın. Derin bir kaseye yoğurt, un ve yumurta sarısını alarak iyice çırpın. Tavuk suyundan birkaç çorba kaşığı alarak, kasedeki yoğurtlu karışıma katın. İyice çırparak azar azar tenceredeki suya ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kapatarak sirkeyi ilave edin. Minik doğradığınız ekmek dilimini sıvıyağda kızartın. Çorbanın üzerine ekmek kıtırlarını serpiştirin. Sıvıyağda kızdırdığınız kırmızıbiberi çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.