4 adet kuzu pirzola
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet havuç
2 diş sarmısak
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Marine için:
1 çay bardağı süt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
karabiber
Üzerine: Kekik
Sebzeli Kuzu Pirzola Yapılışı
ÖNCELİKLE kuzu pirzolaları marine edin. Bunun için süt, rendelenmiş soğanın suyu, zeytinyağı, pulbiber
ve karabiberi derin bir kaba alın. Etleri bu sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra sostan çıkarıp, ızgara yapın. Kırmızı-sarı biber ve havucu jülyen şeklinde doğrayıp, tavaya alın. Kıyılmış sarmısak, verev doğranmış taze soğan ve zeytinyağını da tavaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon suyunu da kattıktan sonra
1-2 dakika soteleyin. Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine etleri yerleştirin ve kekik serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.