Sarmısaklı Kereviz Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:43
Sarmısaklı Kereviz Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg kereviz
2 baş sarmısak
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sarmısaklı Kereviz Yapılışı

KEREVİZLERİ soyup halka halka doğrayın. Sarmısakları soyup 1-2 parçaya bölün. Kereviz ve sarmısakları limon suyunun içine koyup bir süre bekletin. Sonrasında kerevizleri tek tek çıkarıp tencereye dizin. Aralarına sarmısakları yerleştirin. Kalan limon suyunu da üzerine gezdirerek dökün. Suyunu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. 1 tatla kaşığı tuzu ilave edip çok ağır ateşte, kerevizler yumuşayana dek pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.