Hamsi Çıtçıt Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 08:48
Hamsi Çıtçıt Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg hamsi
2 adet pırasa
4 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sirke

Hamsi Çıtçıt Yapılışı

HAMSİYİ ayıklayın ve yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir kenara alın. Ayıklanmış pırasa, taze soğan ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bütün sebzeleri derin bir kaba alıp, karıştırın. Sebzelerin yarısını yağlanmış bir tavanın içine yayın. Üzerine hamsiyi yerleştirin. Kalan sebzeyi de en üste yayıp, sirkeyi gezdirin. Ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte hamsi çıt çıt edene kadar pişirin (bu yüzden yemeğin adına
"hamsi çıt çıt" denmiştir). Sıcak olarak servis yapın.