Zeytinyağlı Patatesli Bakla Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 12:46
Zeytinyağlı Patatesli Bakla Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram bakla
1 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım limonun suyu
Tuz

Zeytinyağlı Patatesli Bakla Yapılışı

AYIKLANIP yıkanmış baklaları yarıya keselim. Havucu dilimleyelim. Soğanları küp küp doğrayalım. Sıvıyağda soğanları pembeleştirelim. Ardından üzerine baklaları ve havucu ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika kavuralım. Küp doğranmış patatesleri ekleyip, birkaç kez çevirelim. Üzerini aşacak kadar sıcak su katalım. Sebzeler yumuşamaya başladığında, limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım. Ocaktan indirip soğutalım. Servis yapalım.