Sebzeli Biftek Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2014, 10:51

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
350 gram yağsız dana biftek
1 adet büyük havuç
2 adet yeşil dolmalık biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Karabiber

Sebzeli Biftek Yapılışı
BİFTEKLERİ ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Ardından havuçların üstünü kazıyıp, ince uzun çubuklar (kalın jülyen) halinde dilimleyin. Biberlerin tohumlarını çıkarıp uzun uzun dilimleyin. Zeytinyağını teflon tavaya aktarıp, yağı kızdırın. Doğradığınız havuç ve biberleri tavaya atıp kızartın. Kızarttığınız sebzeleri bir maşa yardımıyla tabağa çıkarın. Aynı tavada dana biftekleri kızartın. Tavayı arada bir sallayarak etlerin her tarafının pişmesini sağlayın. Etler pişince, sebzeleri tekrar tavaya alıp, etlerle harmanlayın. Üzerine karabiber serpip tavayı ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Sıcakken servis yapın.