Mandalina Şerbetli Kek Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 18 Temmuz 2014, 14:53

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Kek için:

3 adet yumurta
100 gram (yarım su bardağı) şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
250 gram (2 su bardağı) un
5 çorba kaşığı mandalina suyu
5 adet mandalinanın ince rendelenmiş kabuğu

Şurubu için:

3 adet mandalina
3 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
8-10 adet karanfil

Mandalina Şerbetli Kek Yapılışı

KEK için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Ardından vanilya, kabartma tozu, mandalina suyu ve ince rendelenmiş kabuğunu koyun. En son olarak unu ilave edip karıştırın. 30 cm'lik uzun bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Diğer tarafta mandalinaları, kabuklarını soymadan enlemesine ikiye kesin ve tencereye aktarın. Üzerine su, tozşeker ve karanfilleri katıp kaynatın. Kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp ılıtın. Ilık şerbeti kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.