Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:30
Kremalı Patates Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 adet patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 paket krema
Tuz
karabiber

Üzerine:

2 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam haspir

Kremalı Patates Çorbası Yapılışı

TAVUK etlerini küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynayınca içine küp şeklinde doğranmış patates ve nohut ekleyerek, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yumurtayı iyice çırpın ve içine krema ilave edin. Ocaktan aldığınız ve biraz ılınmış çorbaya kremayı çırpma teli ile karıştırarak ekleyin. Çok az karabiber serpin. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı sıvıyağda haspiri hafifçe kavurup, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.