Düğün Eti Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 15:13
Düğün Eti Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg iri doğranmış koyun eti
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım kg domates
3 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Fasulye püresi için:

1 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden ıslatılmış)
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Tuz, karabiber

Düğün Eti Yapılışı

ETLERİ 1-2 saat soğuk suda bekletin. Ardından, iyice yıkayın. Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış soğanları yağda kavurun. Etleri ekleyip kavurmaya devam edin. 10 dakika soteleyin. Rendelenmiş domates, tarçın, karanfil, yenibahar ve tuz ilave edip, sıcak su ile kısık ateşte 2 saat pişirin. Ateşten aldığınız eti tepsiye yayın.Üzerine dilimlenmiş 1 adet domates koyun. Orta ısılı fırında 15 dakika tutun. Bu arada fasulye püresini hazırlayın. Bunun için, önceden ıslatılmış fasulyeyi haşlayın. Blenderden geçirin. Dilerseniz çatalla da ezebilirsiniz. Tencereye tereyağını alıp eritin. Fasulye ve sütü ilave edip, arıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, püre kıvamı alana dek pişirin. Etin yanında servis yapın.