Çıtır Çikolata

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2013, 10:46

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Çikolatalı kahvaltı gevreği
1 su bardağı bitter çikolata
Gıda termometresi

YAPILIŞI:

Bitter çikolatayı benmaride, 45-47 derecede eritin. 2/3'ünü mermer bir tezgahın üzerine dökün ve metal bir spatulayla karıştırarak biraz kıvam almasını sağlayın. Erimiş çikolata 28 dereceye düşünce, kalan 1/3'üyle tekrar karıştırın. Karıştırmaya devam ederek, 34 dereceye getirin. Kahvaltı gevreğini katın. Gevreklerin tamamı çikolatayla kaplanmış olmalı. Daha sonra minik çikolata kaplarına bölüştürün, çikolatanın donmasını bekleyin.