Hurmalı Mekik Tatlısı

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2013, 13:40

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER

500 gram iri boy hurma
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme irmik
1 çay kaşığı tepeleme tozşeker
100 gram tuzsuz lor peyniri

ÜZERİ İÇİN

Hindistancevizi ve antepfıstığı

YAPILIŞI

Süt, irmik ve tozşekeri koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, 100 gram tuzsuz lor peyniri ekleyin ve karıştırın. Hurmaları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Sütlü harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde mekik şekli verin. Hindistancevizi veya antepfıstığına bulayın. Sütlü harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Mekikleri hurmaların ortasına oturtup servis yapın.