Terbiyeli Şiş Kebap

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 14:34

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

125 gram kuzu eti (but kısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates

Terbiyesi için:
Yarım diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI:

KUZU etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Izgarada ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri közleyin. Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.