Çikolata Soslu ve Krokanlı Vanilyalı Dondurma

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 15:34

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

3 su bardağı krema
1 su bardağı tozşeker
1 çubuk vanilya veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya

Krokan için:
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fındık
1-2 damla limon suyu

Çikolata sos için:
1 su bardağı krema
1 paket çikolata
1 çorba kaşığı margarin

YAPILIŞI:

Kremanın yarısını bir tencereye al›p üzerine tozşekeri ilave edin ve ocağa oturtun. Eriyene kadar hafif
ateşte ısıtın. Bu s›rada kaynamamasına dikkat edin. Diğer taraftan vanilya çubu¤unu bir bıçakla boylamas›na tam ortadan ikiye kesin. Bıçağın sırtı ile içindeki vanilya özünü kazıyın Hem kabukların hem de vanilyay› tencereye ekleyip tozşeker tamamen eriyene kadar pişirin. Ocaktan alıp içindeki vanilya çubuklarını çıkartın ve soğutun. Kalan kremay› mikser yardımı › ile çırpıp soğuttunuz karşıma ilave edin ve yeniden mikserden geçirin. Uygun bir kalıba aktarıp derin dondurucuya yerleştirin. Diğer taraftan krokan› hazırlamak için, fındıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun ve kenara al›n. Tozşekeri tavaya alıp orta ateşte iyice eritin. fındıkları ekleyip karıştırın Kıvamlı bir hale gelince limon suyunu ekleyip karıştırın. ve hemen ocaktan alın. Yağlı kağıt ya da yağlanmış bir mermer tezgaha dökün. Soğuyunca arzunuza göre parçalar halinde k›r›n ya da irice olacak flekilde dövün. Çikolata sos için, kremayı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak üzerine kırdığınız çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar piflirip ocaktan alın. Margarini ekleyip soğmaya bırakın. Dondurmanızı 3 saat sonra derin dondurucudan çıkarıp çikolata sos ve krokanla süsleyerek servis yapın.