Tako Sandviçleri

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2013, 14:55

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

12 adet tako kabuğu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 çay kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıcak su
2 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
Tuz

Üzeri için:
1 adet kırmızı biber
6 adet bebek mısır
1 adet portakalın kabuğu

YAPILIŞI:

Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarmısakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunya,
tozşeker ve tuzu da tencereye ilave edin. Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Barbunya soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın. Portakalın kabuğunu soyup beyaz kısımlarını çıkarın ve uzun şeritler halinde doğrayın. Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın. Bebek mısırları boylamasına ikiye bölün. Tako sandviçlerini portakal kabuğu, kırmızı biber ve bebek mısırla süsleyerek servis yapın