Keşli Ve Cevizli Erişte

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 11:49

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Erişte için: 3 adet yumurta
1'er kahve fincanı irmik ve süt
Aldığı kadar un

Haşlamak için: Yeteri kadar su

Üzeri için: 1 su bardağı +1 çorba kaşığı rendelenmiş keş
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

Erişte için yumurta, irmik ve sütü derin bir kaba alın. Sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamuru 3 parçaya ayırın ve her birini unlayarak, oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın. Her yufkadan 2 parmak eninde şeritler kesin. Daha sonra 3 hamur şeridini üst üste koyup, ince ince kesin. Üzerine un serperek, elinizle karıştırın. Haşlamadan önce fazla ununu almak için bir eleğe koyup, eleyin. Bol suda haşlayın ve suyunu süzdükten sonra servis tabağına alın. Üzeri için 1 su bardağı keşi tereyağında pembeleşene kadar kavurun ve cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra eriştenin üzerine boşaltın ve karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı keş serpin ve sıcak olarak servis yapın.