Keşli Poğaça

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 14:30

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 çay bardağı rendelenmiş keş
2 adet kırmızı biber
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı mısıryağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1'er çay kaşığı mahlep ve tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerine: Kırmızı biber

YAPILIŞI:

Derin bir kaseye keş, 1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, margarin, mısıryağı, sirke, yumurta akı, mahlep, toşeker, tuz ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve halka doğranmış kırmızı biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.