Karamelize edilmiş ananaslı ve kremalı kek

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 15:37

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 dilim ananas küp küp doğranmış


Üzeri için;

1 kutu konserve veya taze ananas
1 paket dr oetkerin vanilya sosu
2 su bardağı süt


Karamelize için;
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Sos kabına şekeri ve limon suyunu ekleyip karamelize edin.

Not:Karamelin yapılışını en son aşamaya bırakın bekletirseniz soğuduğu zaman donar.Sıcak iken kalıbın tabanına döküp üzerine hemen dilimli ananasları dizin ve hamuru dökün.