Çikolatalı Kafes Tart

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 15:25

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

2 su bardağı un
4 çorba kaşığı soğuk tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
3 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
İçi için:
1 çorba kaşığı un
200 gram dondurulmuş
böğürtlen ya da ahududu
200 gram çilek
2 paket (80'er gramlık)
bitter çikolata
3 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için:
Pudraşekeri

YAPILIŞI:

Hamuru hazırlamak için, un ve tereyağını bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine pudraşekeri ve tuz ilave edin. Suyu ekledikten sonra, hamuru hemen toplayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Tartın üzerini süslemede kullanmak için, bir parça hamuru kenara ayırın. Kalan hamuru unlu zeminde yarım cm kalınlığında açıp, yağlanmış yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Hamurun üzerine 1 çorba kaşığı un serpin. Meyveleri ve küçük parçalar halinde kırdığınız çikolataları hamurun üzerine yerleştirip, tozşeker serpin. Ayırdığınız hamuru açıp, 1 cm'lik şeritler halinde kesin ve tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.