Çam Fıstıklı İrmik Helvası

Giriş Tarihi 24 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 24 Nisan 2013, 14:23

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

500 gr irmik
250 gr tereyağı
2 paket Ülker Ducros Dolmalık Çam Fıstığı
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
4 tatlı kaşığı Ülker Ducros Tarçın

YAPILIŞI:

Ülker Ducros Dolmalık Çam Fıstığı'nı 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan tereyağı ve irmiği ekleyip, irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak şerbeti yavaşça irmiğe katarken bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine Ülker Ducros Tarçın serpin.