Zeytinyağlı Taze İç Bakla

Giriş Tarihi 03 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 03 Nisan 2013, 16:01

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

500 gram iç bakla
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
5 dal dereotu

YAPILIŞI:

Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.