Tavuklu İrmik Paçası

Giriş Tarihi 03 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:47
Tavuklu İrmik Paçası

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 kahve fincanı irmik
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı silme un
2 su bardağı süt
2 demet pazının sapları
1 kutu (200 ml) krema
Yarım kahve fincanı sirke
5-6 diş dövülmüş sarmısak
Tuz

Üzerine:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü az tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin. Diğer taraftan tencereye tereyağını alıp, eritin ve irmikle unu ilave ederek hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü katıp, kaynatın. Yıkanmış pazı saplarını kıyın ve tencereye ilave edip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tavuk etini, haşladığınız suyu ve kremayı koyup, 1 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Sirke ve sarmısağı bir kapta karıştırıp, yemeğe ilave edin. Sıvıyağda pulbiberi yakıp, üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.