İrmik Dolması

Giriş Tarihi 03 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 03 Nisan 2013, 16:24

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Bir buçuk su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun. Hamur haline getirdikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız irmik dolmaları kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın. Tatlıları içine atıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini dövülmüş ceviz, antepfıstığı veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.