Rize Kavurma

Giriş Tarihi 18 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:19
Rize Kavurma

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 kg dana eti (kol tarafından)
70 gram gömlek yağı
50 gram margarin
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 adet et suyu tableti
Bir buçuk su bardağı su

YAPILIŞI:

Siniri ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış gömlek yağını ve margarini bir tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.