Havuçlu Patlıcan Kavurması

Giriş Tarihi 18 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:22
Havuçlu Patlıcan Kavurması

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

3 adet orta boy patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet sivri biber
4 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet orta boy havuç

YAPILIŞI:

Ortadan ikiye böldüğünüz patlıcanları ince doğrayarak kızgın zeytinyağında 4 dakika kavurun. İnce kıydığınız sivri biber ve sarmısakları ekleyin. Karabiber, kişniş, tuz ve biber salçasını ilave ederek 4 dakika daha pişirin. Rendenin geniş tarafıyla rendelediğiniz havuçları da ekledikten sonra 3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.