Fırında Tavuklu Kereviz

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:54

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı silme margarin
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Kerevizleri soyup halka doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ve limon suyunu ekleyip 10 dakika haşlayın. 2 çorba kaşığı margarini bir tavaya alıp ince doğradığınız tavukları kızartarak kenara alın. Haşlanmış kerevizleri süzün. Kalan margarini ayrı bir tencereye alıp üzerine küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı üzerine ekleyiphızla karıştırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Bir fırın tepsisini yağlayıp bir sıra kerevizi dizin. Üzerine biraz tavuk koyun. Kereviz ve tavuklar bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra hazırladığınız sütlü harcı ntepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirip servis yapın