Etli Sebzeli Kereviz

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ocak 2013, 11:04

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

250 gram dana kuşbaşı
3 adet orta boy kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet patates, havuç ve kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

Üzerine: Nar tanesi

YAPILIŞI:

ETİ yıkayıp, tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Üzerine ayıklanmış arpacık soğanları ve tereyağını koyup, şöyle bir çevirin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patates, havuç ile kırmızı biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Diğer taraftan kabuklarını soyup, iki parmak kalınlığında kestiğiniz kerevizlerin içlerini enginar gibi oyun ve limonlu suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağı alın ve unu içine katıp, karıştırın. Bu karışımı etlerin içine boşaltın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış kerevizleri servis tabağına alın ve üzerlerine etli karışımı pay edin. Nar taneleri ile süsleyip, servis yapın.