Çilek Reçeli

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ocak 2013, 17:39

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

2 kg çilek
2 kg tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI:

Çilekleri temizleyip üzerine tozşeker ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dakika kaynatın. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Reçel daha sıcakken konserve kavanozlarına pay edin. Kapağını (kapak mutlaka yeni olmalı) kapatın. Kavanozu ters olarak koyun ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.