SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 6 Mayıs 2010

İsteyen aldı

Öncelikle şunu söyleyelim...
Kupayı daha çok isteyen Trabzonspor'du ve bunu da başardı.
Kendilerini tebrik ediyorum. Fenerbahçe'nin kupayı istemesinin tek demeyeyim ama başlıca nedeni ise 27 yıllık süreçti. Yoksa, normalde hangi futbol adamına sorarsanız sorun "Şampiyonluk, kupadan çok daha önemlidir" yanıtını alırsınız.
Bunu elbette Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de söyler.
Fenerbahçe'nin önünde 3 tane final maçı var. Trabzonspor ise bence kendileri adına sezonun en önemli maçına çıktı. Kart görmesi, sakatlıklar önemli değil. Ama ligde de yoluna devam eden Fenerbahçe için son derece önemliydi.
Bu durumu iyi çözen Şenol Güneş takımını ofansif bir kadroyla sahaya çıkardı.
4'lü savunma dışındaki 6 futbolcusundan 5'ini hücum sever futbolculardan seçti. Sibob olarak bir tek Selçuk'u bıraktı. Bir de oyunu Fenerbahçe yarı sahasının üstüne yığmayı yeğleyince üstünlüğü alan taraf oldu. Umut Bulut, sadece ilk devre 3-4 tane pozisyona girdi, hak ettiği golü de attı. Buna karşılık Fenerbahçe doğru dürüst pozisyona giremezken yine Alex'in kendine has, muhteşem işleriyle harika bir gol buldu. Hepsi de o kadar. Ardından yine Trabzonspor'un istekli oyununu ve gelen gollerini izledik.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, oyuna fazla müdahale etmek istemedi.
Sarı kart gören Emre'yi dışarı alması Ankaragücü maçını düşündüğünün göstergesiydi.
Yine maçı uzatmaya götürmek için Gökhan Ünal veya Semih ikilisinden faydalanmaması aklının Başkent'te olduğunu ortaya koydu. Ama yine de Fenerbahçe, 27 yıllık kupa özlemine son verebilirdi.
Olmadı... Trabzonspor'u kutluyorum.
Umut'un, Colman'ın Selçuk'un ve Alanzinho'nun mücadelelerini de kutluyorum. Şenol Güneş'i de ayrıca kutluyorum.
Bu arada Fenerbahçe'nin ve futbolcularının önümüzdeki maçları hesaba kattığını sayarak Urfa'da verdikleri mücadelenin gerçeği yansıtmadığını düşünmek istiyorum. Hafta sonu Başkent'te oynanacak karşılaşmada başta Özer'den, Mehmet Topuz'dan, Gökhan Gönül'den ve Emre'den daha farklı mücadeleler bekliyorum. Şampiyonluk geldiği zaman dünkü kaybedilen kupanın hiç bir önemi kalmadığını futbolcular gerek Şükrü Saracoğlu'ndaki gerek Bağdat Caddesi'ndeki törenlerde çok daha iyi anlayacaktır. Bu maç artık bitmiştir. Sarı-Lacivertli takım bundan sonra hafta sonuna konsantre olmalıdır.
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar dilerken Trabzonspor'u da kazandığı kupadan ötürü bir
kez daha can-ı gönülden kutlarım.