Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 3 Kasım 2012

Usta ayaklar sonuca gitti!

Galatasaray adına dün gece en önemli olan 3 puanı kazanmaktı. Ligde 3 hafta puan kaybeden Sarı-Kırmızılılar'ın Kayserispor karşısında şanssızlığına son vermesinin ardından Belediye maçı büyük önem taşıyordu. Sarı-Kırmızılılar'da akılların çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan Cluj maçında olduğu son derece açık bir şekilde ortadaydı. Teknik Direktör Fatih Terim'in de bu maçın provasını yaptığı belliydi. Deneyimli hocanın, maçtan önce, sakatlığı düzelen Melo'yu Cluj maçında cezası nedeniyle oynamayacak olması nedeniyle keserek yerine Yekta'ya şans verdiğini açıklaması da hem Yekta'yı Cluj maçına hazırladığının hem de bu maçın provasını yaptığının açık bir göstergesiydi.

TOPU RAKİBE BIRAKTILAR!
Sarı-Kırmızılılar, oyun olarak beklentilerin gerisinde kalsalar da usta ayaklarıyla sonuca gitmesini bildi. Şu da var ki son yıllarda Galatasaray'ın bir rakibine bu kadar top bıraktığını söylemeden de geçemeyeceğim. Umut Bulut, Burak Yılmaz, Selçuk İnan her zamanki gibi takımın etkili isimlerindendi. Ayrıca, Kayserispor maçının ardından dün de savunmadaki yerini alan Cris de takımın değişilmezlerinden olacağının sinyallerini verdi. Genç Yekta Kurtuluş da kendisine güveni yine boşa çıkarmadı.

CLUJ'A KARŞI BÖYLE OLMAZ!
Sarı-Kırmızılılar, dün gece önemli bir galibiyet aldı. Ancak, Şampiyonlar Ligi'nde Cluj'a karşı da böyle oynarlarsa işler zora girebilir.

* * *
Maçın en iyisi
Cris, takımı adına yaptıklarıyla gecenin öne çıkan isimlerinden birisi oldu.

* * *
Maçın en kötüsü

Hamit Altıntop, geride kalan 10 haftaya karşın hala takıma uyum sağlayamadı.