Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 28 Ekim 2012

3 puandan çok daha fazlası

G.Saray için Kayserispor maçı 3 puanın çok ötesinde anlamlar taşıyordu. Ligdeki son 3 maçında 7 puan bırakan, Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerine diş geçiremeyen Sarı-
Kırmızılı
takım için bu maç, bir anlamda yeniden diriliş demekti.
Ne var ki karşılaşma öncesi duruma baktığımızda Melo, Semih Kaya ve Elmander gibi isimlerin listede olmayışı taraftarların endişesini artırmıştı.
Ancak, dün gece sahada yüksek konsantrasyonla yer alan bir G.Saray izledik. Sahada yer alan her isim görevini fazlasıyla yerine getirdi.

TERİM'İN PAYI BÜYÜK
Sarı-Kırmızılı takımın formasını giyen bütün oyuncular arasında üst düzey bir yardımlaşma söz konusuydu dün gece. Bloklar, daha önceki maçlara nazaran birbirine daha yakın durarak oynadı.
Hal böyle olunca da saha daha iyi parsellendi ve rakibe neredeyse hiç boş alan bırakılmadı.
Arena'nın zemini Cluj maçındaki kadar kötü olmasa da yine de istenilen düzeyde değildi. G.Saray, üst üste yaşanan kayıpların ardından toparlandıysa bunda en büyük etken kuşkusuz teknik direktör Fatih Terim'dir. Terim'in, yaptığı toplantılarda takımının üst düzey şekilde motivasyonunu sağladığı dün gece açık seçik belliydi.
Sarı-Kırmızılı takımın bundan sonra taraftarlarına ve camiaya yeniden korkulu rüya yaşatmadan, kayıpsız olarak yola devam edeceklerini düşünüyorum.
Taraftara en güzel bayram hediyesi bu...

* * *
Maçın en iyisi

Yekta, Cris, Burak gibi zorunlu olarak sahaya çıkan isimler kendilerini gösterdi.

* * *
Maçın en kötüsü

Kayserispor kalecisi Ertuğrul, kalesinde takımı adına güven vermekten uzakta kaldı.