Tarihi 14 Ocak 2011

Kutsal Perşembe

Son günlerin en çok konuşulan dizisi 'Muhteşem Yüzyıl'ın ilk bölümünü bir film galasına katıldığım için izleyememiştim.
Dizi pek seyretmem ama bu dizinin haber kanallarında bile tartışma konusu haline geldiğini görünce işim icabı oturdum, özetle birlikte verilen ikinci bölümünü seyrettim.
Amanın iyi ki seyretmişim. Bırakın bir kenara iş, gazetecilik, gündem takibi gibi sebeplerden dolayı izlemeyi; kadınlık nedir, erkeklik nedir asıl onu öğrendim.
Hürrem gibi kadın nasıl olunur?
Sultan Süleyman gibi erkek nasıl olunur? Kadınların da erkeklerin de öğreneceği çok şey var.
Haydi başlayalım öyleyse;

Kadın da olsan erkek de olsan bir kere gururlu olacaksın. Korkusuz olacaksın.
Bak Alexandria'ya; ne acılar gördü, ne çileler çekti yine de kimseden af dilemedi, 'özür dilerim' demedi. Valide Sultan tarafından mahzene kapatıldığında bile 'korku yok' diye kendine telkinlerde bulundu. Sultan Süleyman da kimseyi takmadı. Annesinin emrivakilerine karşı çıktı, tepkisini gösterdi. Ana kuzusu gibi davranmadı.
Kadınsan iyi raks edeceksin. Kıvırarak cazibeli bir şekilde dans edecek, hünerini göstereceksin. Erkeksen zaten sakın kıvırma!
Kadınsan erkeğinin gözlerinin içine bakmaktan çekinmeyeceksin. Edalı bir şekilde derin derin bakacaksın.
Kadınsan gerekirse numara yapıp erkeğin kollarında bayılacaksın.
Kadınsan erkeğini eğlendireceksin, yüzünü güldüreceksin. Öyle asık suratla gezmek yok. Dırdır etmek hiç yok.
Kadınsan erkeğin koynundayken ona bakıp 'cariyenim, kölenim' diyeceksin.
Adam kendini tam padişah gibi hissedecek.
Kadınsan erkeğini ellerinle besleyeceksin. Parmağını dudaklarında gezdireceksin.
Kadınsan erkeğinle havlete özellikle Cuma'ya bağlanan kutsal Perşembe gireceksin. Sarayda Perşembe geceleri, padişahın esas karısı, erkek çocuk doğuran Haseki Sultan ile geçirdiği gecedir. Dizide, Harem'den bir cariye o kutsal geceyi Sultan ile geçirerek herkesi şaşırtıyor. Padişahın huzuruna çıktığında eteğini öperken, iyi bir halvetten sonra artık Sultan onun elini öpüyor.
İki bölümden daha bunları çıkardım; ilerleyen bölümlerde bakalım daha neler öğreneceğiz?
Bu arada, günümüz Türk erkeklerinin bir bölümü gibi atalarımızın da yabancı kökenli, özellikle Rus kadınlarına zaafı olduğunu yeniden görmüş oluyoruz. Ama bu diziden sonra erkeklerin gözü iyice açılır, kadınların numaralarından korkar hale gelebilirler.
Numara demişken; saray ne kadar çok entrika ile dolu. Kadının bol olduğu yerde kıskançlıklar, küstah bakışlar, imalı laflar, arkadan iş çevirmeler eksik olmuyor.
Eh yazımı bir espri ile daha bitireyim: Siz beyler; şu hayatta üç beyazdan uzak duracaksınız. Nedir üç beyaz? Un, şeker ve Rus.

Günün Sözü:
"Şu dünyada bir tek yazar gösterin, güzelliği bir kadının gözleri kadar öğretebilsin." William Shakespeare