Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 14 Mayıs 2015

Avrupa yolu

Trabzonspor, Çaykur Rize maçındaki hızlı ve dinamik oyununa aynı karşılığı alınca büyük sorunlar yaşamıştı. Bursa'ya karşı ise tedbirliydi çünkü çok hızlı pas yapan, rakip kaleye de aynı hızla giden bir takımdı. Trabzonspor'un orta sahası çok iyi direnç gösterdi iyi de çalıştı. Haliyle Bursa'nın hızlı hücumlarını ve bol aksiyonlu oyununu göremedik. Avrupa yolundaki virajı Trabzon 'hasarsız' dönmesini bildi. Ancak kadrodaki tercihler, futbolcuların oynatıldığı mevkiler açısından baktığımızda 'evlere şenlik' görüntü devam ediyordu. Medjani'nin ön liberoda, Salih'in sağ bekte, Bosingwa'nın stoperde, Yusuf'un sol bekte oynatılması gibi...
Acaba Ersun Yanal, o mevkilere 'asıl oyuncu' diye transfer edilenleri yönetime göstererek "transfer şart" mı diyor yoksa gelecek sezona farklı mevkilerde forma giyinen oyuncularla mı girmek istiyor, bilemiyorum. Bildiğim bir şey var ki, olmuyor! Cardozo'nun son haftalardaki 'düşüşü' olduğunu söylüyorlar. Cardozo pas görüşü iyi, ikili fiziksel mücadelelerde ayakta kalmasını bilen, oyunu açan ve yön veren, topsuz alanda bile katkı sağlayan, şut isabeti olan bir futbolcu. Trabzonspor'un kadrosunda Mehmet haricinde Cardozo'yu aktif hala getirecek bir tane ileri oyuncusu yok. Ne kanatta ne de yanında. Eğer bu hocanın oyun anlayışı ise Cardozo'yu pasif kılıyor.
Eğer futbolcuların bireysel tercihleri ise demek ki yetersizler!
Diğer nokta da Mehmet Ekici.
Takımın lideri o. Ama Erkan'ın gelişiyle bazı şeyler değişmiş. Erkan'ın nerede oynadığı belli değil. Kanatta mı, orta sahada mı? Sahadaki rol kapmaları kendi performansından ziyade başta Mehmet'in ve diğer oyuncuların etkisini düşürüyor.
Bir de kendisi hala Trabzon'da olduğunun farkında değil...
Ya Trabzonspor'u küçük görüyor ya da kendini...

MAÇIN EN iYiSi HAKAN ARIKAN
Kritik kurtarışlarıyla galibiyeti korudu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YUSUF
Zor olanı başarıp, basit olanı yapamıyor.