Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 4 Mayıs 2015

Şah ve mat!

Türkiye ligi teknik ve taktik savaşlarının çok geçerli olduğu bir lig değil. Ancak Bilic, ilk yarıda adeta 'kör dövüşüne' dönen kısırlaşmış oyun düzeni içerinde iyi bir hamleyle verimsiz Mustafa'yı tam zamanında alıp Demba Ba'yı oyuna sokarak kazanmasını bildi.
Trabzonspor ise Veli'nin -ki çok önemli bir eksik- ve Demba Ba'nın da sahada olmamasını fırsat bilerek ilk yarıda iyi bir kadro tercihiyle maçı lehine çevirebilirdi.
Cardozo gibi çok etkisiz göründüğü anlarda bile Trabzonspor'un ön alanda kollektif dinamizmine büyük katkı veren bir oyuncunun niçin tercih edilmediği de aklımızı kurcaladı!

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Demba Ba'nın oyuna girmesiyle golü kalesinde gören Trabzonspor, gol sonrası gelen geç kalmış ve yanlış oyuncu değişikliğine taraftarların verdiği negatif reaksiyonla psikolojik olarak oyundan düştü. Ve toparlanamadı.
Bunda en büyük pay Trabzonspor kenar yönetiminindi. Tıpkı kazanılan Galatasaray maçında olduğu gibi bu maçta da tercihleriyle kafalarda soru işaretleri bıraktılar.
Ayrıca sahada devre arası transferlerin gözdesi olan iki oyuncu vardı.
Trabzonspor'un niçin Tolgay'ı değil de çok daha maliyetli Erkan'ı tercih ettiğini açıkçası çok merak ediyorum! Cüneyt Çakır'ın düdük standartları çok kötüydü. Deniz'e yapılan kırmızı kart ve penaltıydı. Tolgay'ın iki sarı kartı vardı, birini bile vermedi. Sivok'a yapılan da kesinlikle kırmızıydı.
Trabzonspor adına maçta iyi diyebileceğimiz kimse yoktu. Beşiktaş'ta ise Sosa harika oynadı. Trabzonspor çok kritik bir maçı kaybetti.