Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 10 Mart 2015

Postacı!

Mehmet Ekici'nin Trabzonspor'a transferi sezonun en doğru işlerinden biriydi. Bu transferde perde arkasında büyük emeği olan Adem Yiğit'e camianın bir teşekkür borcu var. Mehmet'in olduğu bütün maçlarda topun sahada nasıl döndürüldüğünü, pas bağlantılarının nasıl sağlandığını, bir beynin takımı nasıl yönettiğini, kısacası futbolun karakteristik özelliklerinin tamamının bir futbolcuda nasıl toplandığını görebiliyorsunuz.
Benim için Mehmet'in bu yönleri daha önemli. Ama o bunlarla da yetinmiyor. 'Postacı' gibi adrese teslim golleri, adrese dayalı asistleriyle göz dolduruyor. Trabzonspor yönetiminin bugünden tezi yok Mehmet Ekici ile masaya oturup sözleşmesini yenilemesi gerektiğini de vurgulayalım. Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu karşısında çeşitli hastalıklarından kurtulmuş görüntü çizdi. Zor olanı değil, kolay olanı seçerek oynadılar.

BAZILARINA DAR GELİYOR
Pas trafiği artmış, daha organize ve daha güçlü oyun kurgusuyla sahadaydılar. Ama hala bazı futbolculara Trabzonspor forması 'dar' geliyor. Onlar da artık kendilerine yol seçmeliler. Ya bu formayı layıkıyla taşıyacaklar ya da çıkaracaklar!

GELECEK YILIN İSKELETİ
Sonuç olarak... Gelecek yılın takımının iskelet kadrosu yavaş yavaş oluşuyor. Daha güçlü olması için önünde yığınla fırsat, geçmişten de alınmış dersler var. Haliyle doğru işler ve doğru yatırımlarla yıllara damga vuracak kadro kurabilirsiniz. Uğur Demirok için bir kaç sözüm olacak. İyi bir görüntü çizdi.
Defansta özellikle Bosingwa'yla uyum içerisindeydi. Gelecek haftamarda daha iyi olacağının da sinyallerini verdi.

MAÇIN EN iYiSi MEHMET EKİCİ
Sahada adeta bir mareşal gibiydi. Bravo..

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SEFA YILMAZ
Goller atsa da kanatta bekleneni veremedi.