Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 16 Aralık 2014

Kendini aramak!

Avni Aker'de iki kardeş şehrin maçı vardı. Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte ha reketlenen Trabzonspor gibi Hikmet Karaman'ın da Rize'nin başına geçmesi güzel ve zevkli bir maç izleyeceğimizi bize söylüyordu. Yanal, devamlı hareket eden, pozisyonlar ve goller bulan bir Trabzon peşinde. Bunu yaparken kadrodaki futbolculara sürekli yer açıyor, sürekli yeni şeyler deniyor.
Geçen hafta da yazdım; bu devre arasına kadar böyle devam edecek. Haliyle Trabzonspor'un mağlup olması, berabere kalması ya da galip gelmesi gibi inişli, çıkışlı maçlara şaşırmamalı taraftarlar… Çaykur Rizespor karşısında ilk yarıda çok fazla bir şey üretemedi Trabzonspor.
En büyük neden Özer… Trabzonspor'un orta sahasının iki önemli futbolcusu var. Bunlardan biri Özer, diğeri Mehmet Ekici. Ancak Özer son haftalarda performans olarak düşüşte. Haliyle eski alışkanlıklarına geri dönüyor. Basit olan yerine zor olanı tercih ediyor. Bu durum Mehmet'e de yansıyor.

BİR DE AKIL GEREKİYOR
Trabzonspor kendini aramayı sürdürüyor. Ana iskeleti oturtmaya çalışıyor. Cardozo'nun yalnızlığını giderecek bir forvet arkası, defansı toparlayacak süpürücü bir stoper, orta sahadaki iki organizatörün ayaklarına güç verecek başka bir akıl gerekiyor. Trabzon iyi ama zorlu yolda. Yıllarca eksik ve yanlış giden şeylerin yerine oturması zaman alacak elbette. Sabır etmeyi bilmek lazım. Trabzonspor tribünleri 1 eksikti. Vira taraftar grubundan 'Emice' lakabıyla bilinen Mehmet Şahin hayatını kaybetmişti. Kale arkasında O'nun pankartı vardı. "Yeğenlerin seni unutmayacak." Allah rahmet eylesin…